fallback

Елена Маринова е педагог повече от 40 години. Работи в детски градини в Русенско. Избира учителската професия за да може да помага на децата да положат основите в своето развитие.

За нея учителската професия е призвание. А коментарите за професионалното поведение на учителите към децата от последните месеци, както и случаите на насилие в детските градини и училищата я натъжават.

"Моето виждане е, че учителят за да бъде учител, това е негово призвание. И той трябва да внася такава обстановка в детската градина, която да въвлича децата, да говори с тих глас и просто да им дава условие и просто децата да си прекарват добре в градината, все едно са в къщи. То да не чувства разликата, че това е учителка, а да смята, че това е неговата майка", казва Елена Маринова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея педагозите трябва да дават положителния пример на децата и не само да ги обучават, да се грижат за тяхното здраве, но и да ги възпитават. По думите й всеки педагог отговаря за децата и трябва да гледа съвестно работата си, а възрастните учители могат да помагат с опита който имат на по-младите си колеги.

"Не трябва да правим така, че всичко което сме преживели в къщи неприятни истории, да ги пренасяме в детската градина. Децата трябва да ни гледат с усмивка", сподели учителката в предаването "Директно" по националната телевизия.

Допълва, че през годините е работила и с деца с нестандартно поведение и деца от малцинствата, но не ги е делила. Категорична е, че работата с тях не е трудна стига да работиш с обич и внимание.

А най-голямата й награда след толкова години работа в детските градини е да види грейналите лица на децата, както и свой възпитаници, които вече са порастнали, а нейна възпитаничка сега ръководи градината в която тя е преподавала години наред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

дурмита

преди 6 години

скоро няма да има учители, 40 % се пенсионират до 3-4 години, в тази уж държавасе цени труда на фризьорката, барманката, държава на мутри, мафиози, на крад-ци.Трябва да си луд, да учиш 5 години и да станеш даскал за тези елементарнипари, сина на мой познат беше тук даскал, от години е даскал в Англия, по мате-матика и за три дни работа получава българската си заплата

12

маларт

преди 6 години

Още като видях в заглавието порочната дума призвание, беше ясно, че е жена и е с мислене от времето на соца. Тогава такива неща ни пробутваха с идеята да заместят заплащането и стандарта с кухи фрази като призвание.

11

хм

преди 6 години

Стига през ден сте ни занимавали с детски градини и забавачки! Както всичко в тази държава наред със здравеопазването и образователната система е проблемна.А когато системата пречи то колкото и да искаш и да ти е призвание трябва ли да се примиряваш с глупостите?

fallback