Снимка: Булфото, архив
fallback

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" се обяви против видеонаблюдението в образователните институции.
Българският учител не е престъпник, за да бъде следен или наблюдаван, се казва в становище на съсловната организация.

Oще по темата

Няколкото случаи на насилие в детски градини провокираха протести на родители в големите градове на страната, които още продължават.

Сред основните им искания са поставяне на камери и мандатност на директорите.

Днес в Министерството на образованието ще има среща с различни институции по проблема.

Според синдиката обаче исканията на родителските организации са нагли, безотговорни, лишени от образователна логика.

"Българският учител е най-контролираният, атестираният, сниманият, критикуваният. Няма уважаваща себе си страна, в която учителят да се извинява публично и да се оправдава за приложените от него мерки. Няма цивилизована нация, която да не вярва на учителя и да го подлага на ежедневен шпионаж", посочват още в позицията си от организацията.

Синдикатът заявява, че ако просветното министерство и останалите институции не предприемат адекватни мерки за защита на българския учител от родителската и ученическа агресия, може да се стигне до национални безсрочни протести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

164

Чоко

преди 5 години

До дрън, дрън, дрън...Моята къща не е работно място, за което ми плащат пари. След като съм ти поверил детето си на твоето работно място, то трябва да има начин да те контролирам. Както мен ме контролират, когато съм на работа или в банка, или на улицата или в магазин. Някои детски градини използват видеонаблюдението за реклама на своята дейност. Явно има какво да криеш щом не искаш да те наблюдават.

163

Чоко

преди 5 години

Опорната точка на едно гърчещо се влечуго "Българският учител е най-контролираният, атестираният, сниманият, критикуваният.". Ако българския учител беше това - нямаше да се стига до тези изцепки да бият и да тормозят деца. Как да оцениш работата на един учител в детската градина ако не го наблюдаваш какво върши ? Не само, че трябва да има камери, но и те да са част от оценката на работата им. Всички спорни казуси да се наблюдават на запис. И да, трябва и мандатност на директорите.

162

дрън, дрън, дрън...

преди 6 години

До Тито,Искам камери у вас: в спалнята, в хола, в кухнята, в детската, в банята, в тоалетната... Ако съм пропуснал някое помещение, ти ще го прибавиш сам, нали? Щом ги има навсякъде, защо у вас няма? Не е честно! Искам да зная как се отнасяш с детето и жена си в домашни условия, обгрижваш ли ги или не и ... Следващото искане трябва да бъде / от привържениците на камерите в училище/ свързано с вкарването на чалгата при задължителните методични единици. За да не се чувстват децата ощетени ...

fallback