Снимка: архив, Булфото
fallback

Пощенска кутия за оплаквания вече е сложена в 119 – то СУ "Академик Михаил Арнаудов". Идеята е учениците да имат възможността да споделят писмено случаите, при които са били тормозени от страна на учителите, ако изобщо има такива, обясни директорът на училището Диян Стаматов.

Oще по темата

Така децата, които се притесняват да говорят на тази тема, могат напишат какво ги е смутило, за да се вземат мерки. Писмото им може да бъде и анонимно, в случай,че ученикът не желае да застава с името си. Пощенската кутия ще посрещне учениците от днес, когато те ще се завърнат в класните стаи след грипната и междусрочна ваканция, пише "Монитор".

Те ще могат да я намерят на втория етаж на училището, обясни Стаматов. Кутията периодично ще бъде проверявана от педагогическия съветник на 119 - о СУ.  Мярката идва след случаите на насилие от страна на учителки към хлапета от детската градина "Брезичка" в Бургас.

Образователният министър Красимир Вълчев обясни, че от просветното министерство ще изпратят до училищата примери за добри практики на взаимодействие между учители и родители. На някои места се организират срещу на по кафе между директора и родителите, а на други пък двете страни подписват споразумение за спазване на определени права и задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

вандон

преди 6 години

млади хора, не ставайте учители, ще ви бият учениците и вие ще сте виновни, не ставай-те даскали за да сте на най-ниско ниво на заплащане в Европа.Знайте,че поне 80 % от българите нямат умствен багаж да разберат колко труден е труда на учителя, този народразбира от вино, ракия, молове.Този народ е много ***, трудно завършва средно образование, а критикува учителя, мразете този народ и отидете при други народи.

19

Анонимен

преди 6 години

Иска се една образователна реформа като оная на Клинтън в родния му щат навремето. Цялото учителство на тестове - издържалите около 20 % получават достойни за уменията си възнаграждения. Останалите имат още един шанс и след това напускат системата. Подменя се на практика целият учителски състав, повишават се заплатите и се вдига нивото на образованието в щата, както и на така лелеяното от Уважаемите пишещи в подобни теми Уважение към учителя.

18

Анонимен

преди 6 години

номер 17 ви го каза най-добре. иска се доста възпитание, , малко уважение към учителя и всичко ще е наред.

fallback