Снимка: flckr
fallback

Прокуратурата разследва Медицинския университет в София. Причината - фиктивен прием на чуждестранни студенти.

ГДБОП и ДАНС проведоха специализирана акция в университета, като се разследва организирана престъпна група, която е фалшифицирала документи.

Много от служителите в университета са разпитани, но засега няма задържани.

Подозира се, че чуждестранни студенти, предимно от арабския свят, са били записвани фиктивно и срещу подкуп в университета.

Много от тях дори нямали завършено средно образование. Други пък са приемани "проформа", за да започнат след това работа в съвършено други сфери и след това да кандидатстват за гражданство без да имат нито ден в университета, съобщи bTV.

Така са придобивали право на легално пребиваване не само у нас, но и на територията на целия Европейски съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Преподавател

преди 6 години

Митов, Алексеев, Угринов и Филчев - тая шайка престъпници унищожи репутацията и академичността на МУ София. Корупция, шуробаджанащина и как се правят доценти и професори без научни публикации - нека и там да проверят. И в обществените поръчки е същия батак.

16

Анонимен

преди 6 години

В БГ-университети има голяма корупция!!!

15

Американ

преди 6 години

До Анонимен (13)8 години следване и още 4 - чиракуване. Кредитът не е толкова, ама $200.000 си отиват де.Ама мани я Амрика, тя не е добър пример нито а обучението на медицински кадри, нито за здравна система. Жалко че Бг май баш оттук копира системата.

fallback