Снимка: Reuters
fallback

Програмата за ускорено професионално развитие на младите, която стартира Национална компания "Индустриални зони", може да се разшири от университетите към училищата. Това става ясно от плановете на ведомството.

Програмата вече започна с някои от големите ВУЗ-ове, а целта й е да предостави възможност за стажове и постоянна работа във фирмите, които оперират в зоните на държавната компания.

Oще по темата

Догодина НКИЗ предвижда да продължи инициативата като разшири партньорствата си с още  университети от цялата страна. Това обяви изпълнителният директор на компанията Антоанета Барес, цитирана от "Фокус". Заради проекта на НКИЗ, започнал по нейна инициатива, тя получи и награда "Златно сърце" на сп. Business Lady, която й връчи шефът на БТПП Цветан Симеонов.

Барес обяви, че плановете на компанията са на следващ етап програмата да се разрасне още и в нея да се включат и средни професионални училища.

При получаването на наградата изпълнителният директор на компанията благодари за подкрепата на екипа на НКИЗ и Министерството на икономиката, както и на своите партньори и обясни, че без тях добрите резултати от проекта не биха били възможни.

Тя припомни, че инициативата е замислена и в подкрепа на настоящите и нови инвеститори в индустриалните зони на НКИЗ с цел преодоляването на едно от най-сериозните предизвикателства пред инвестиционните проекти – осигуряването на качествени специалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 6 години

Сътрудничество между бизнеса и университетите никога не може да има.. Виж индекс на Бъкстън Университета те готви за следващите 50г.. А бизнеса има планове най-много за 3г. напред.. Затова в Германия са направили ФахХохШулета висши училища за нуждите на бизнеса..

fallback