Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Близо половината от родителите в София предпочитат да водят децата си на училище с автомобил, но голяма част от тях се включиха в ново предизвикателство - да оставят колата и да ходят пеша, съобщава Bulgaria ON AIR.

Въпреки интензивния трафик в София, Ива предпочита да взима децата си от училищe с кола.

Синът й Богомил също предпочита да се вози, вместо да ходи пеша - особено когато е студено.

Според направено проучване, по-голямата част от родители в София биха водили и връщали децата си от училище пеша. И все голяма част избират автомобилите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 6 години

Голям смях.Що я няма третата опция - с градски транспорт? Може би тогава ще се разбере защо се ходи с колите до училището...

27

Анонимен

преди 6 години

Колите определено са враг номер едно на скапаното ни общество. Последният пирон в ковчега - когато всеки нежен шофьор заема 10 пъти повече пространство с колата си, отколкото когато е сам. Чудите се защо градът отесня толкова много? Е, не е само заради хората.

26

Анонимен

преди 6 години

Множеството са от провинцията, а там ще се изложиш, ако отидеш до магазина на 300 метра вървейки пеша-там всеки ходи с колата (може и по анцуг да е, но да е с кола). И като дойдат тук е същото, ако има начин до вратата на училището ще паркират, да не би детето им да настине за 5 секунди на студеното време. Аз моите деца ги водя пеш, около 10 минути ми е, и особено зимата изпреварвам съседите, дето излизат с колите да водят децата до училище. Изнежени и зиморничави са и само с кола пътуват. Ужас

fallback