Архив: Булфото
fallback

Около 68 на сто от учениците за обхват в образователната система от област Търговище са в чужбина. Зад граница са 4457 деца и ученици, показват данните на Регионалното управление на образованието в Търговище.

Областта е разделена на 33 района, в които действат 33 екипа за обхват на ученици. Екипите са съставени от общо 273 души с представители на РУО, на институциите в системата на предучилищното и училищното образование, на общинските администрации, социални работници и представители на полицията.

Определен е статусът на всички 6599 деца и ученици в електронната платформа на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Данните са обработени, ръководителите на екипите са определили и мерки за работа с децата и учениците. Установено е, че 4457 деца и ученици са в чужбина.

Допълнително са включени за обход 258 деца и ученици, които са посещавали образователни институции през миналата учебна година и са отпаднали през тази.

При работата с допълнителния списък трима ученици са записани в хора на обхода заради респекта от служителите; 19 ученици, отпаднали през миналата година, са записани след предприетите мерки в началото на учебната година; 155 деца и ученици са в чужбина; един ученик от списъка се обучава в друга област, допълват от Регионалното управление на образованието, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

сминдух енд чесън

преди 6 години

Иначе екипи за броене на ученици,бол,кои са повече

9

Анонимен

преди 6 години

6500 деца не учат. Колко ученици са нужни, за да съществува 1 училище- 200, казано условно, макар че може и с по-малко ученици. 6500 деца ще напълнят 32 училища. Във всяко училище има 20 учители и възпитатели,т. е. 620 учители са останали без работа. Догодина отпадналите ученици ще са още повече, освен ако не скрият този факт, защото е политнекоректно. Да каже Такева колко учители недостигат в Търговище и колко ще трябват след 7 год,щото сега 620 са аут системата. Колко училища ще бъдат закрити

8

Bay Hoy

преди 6 години

До Анонимен 7Така е - спор няма!!!Завода е Тракия Глас България, а що се отнася до селяните в него - кой друг ще се захване с тази *** работа - за толкова пари ?!!!

fallback