Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Млади педагози успяват да обучат деца само от игри така, че те да покрият всички критерии на националната образователна програма. Иновативното обучение се прилага вече в няколко училища.

Преди повече от три години Станимира и Красимира създават център за деца, които имат различни затруднения и не са добре приети в училище. Те превръщат един стандартен урок във формата на игра. Така докато играят, учениците си учат уроците, съобщава Bulgaria ON AIR.

Засега проектът е концентриран само в един учебен час - човекът и обществото за деца от 3 и 4 клас. В бъдеще учителките планират да разширят своя проект за повече предмети и повече ученици.

Иновативното обучение вече се приема позитивно от няколко училища. Сред тях е и 202 ОУ в Долни Пасарел, където децата споделят, че искат такива да бъдат уроците по всички предмети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

Четете ли преди да пишете под статията?Започнали да го прилагат при деца с проблеми!Искате здравите и нормални деца да ги обучават като "с проблеми"?Утре и на работа като отидат, ще искат да си играят и забавляват, вместо да работят.Разумно, амбициозно и знаещо поколение ли ще се възпитава или несериозни, играещи си, лигавещи се мъже и жени, които търсят купон и забавление и не могат да задържат вниманието си на едно място дълго време?!От ден на ден вървим на зле.

8

Анонимен

преди 6 години

По принцип звучи добре, но:Не става по всички предмети. Не става за всички възрасти.После и на работа ще искат да си играят, а не да работят.

7

Shalvarlar

преди 6 години

igra...pluvane v lokvi li?

fallback