Снимка: Булфото, архив
fallback

Просветното министерство реагира на жалбата на петокласничка Теодора Божкова  от столичното 35-о училище "Добри Войников" до председателя на Държавната агенция за закрила на детето срещу тежките раници на учениците.

Oще по темата

Раницата, която носи детето в някои учебни дни стига и до 8, 3 кг.

Зам.-образователният министър Таня Михайлова се срещна вчера с Теди, за да я изслуша и да предложи решение на проблема.

По думите на майката не петокласничиката Лилия Божкова, Михайлова е предложила тетрадките на учениците да са по-нисък клас – по-некачествена хартия, но по-леки.

"Не смятам, че това е решение, защото децата сега изграждат почерка си и е хубаво да пишат на по-висок клас тетрадки. Предпочитам учебниците да са по-нисък клас, но с повече съдържание, за да няма нужда от допълнителни помагала и сборници", каза Лилия Божкова пред bTV.

Тя е категорична, че работа на МОН е да измисли начин да олекоти раниците, защото решението не може да дойде от родителите и децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 6 години

Много от нещата зависят и от учителите. Преместих малкият син в трети клас в друго училище - там госпожата каза в каквато тетрадка му е удобно в такава да пише, разделя я на две да домашно и работа в клас, пише се с молив или с химикал по преценка на детето. За допълнителни упражнения тя им разпечатваше листове по 1-2 на семица по предмет. В старото - задължително 2-3 третрадки голям формат от 80 листа, по две уч.тетрадки, по един сборник, помагало, атласи. Така, че може но се иска и да се мисли

24

Анонимен

преди 6 години

Евтините тетрадки с падащи от самосебе си листи... А учебниците, а уч. тетрадки, а помагалата, а обикновените тетрадки, отделно по всеки предмет??? Раница, тежаща между 12,5 до 14 кг.Синът ми завърши 12 клас с изкривен гръбначен стълб, диоптри и разбита нерна система.

23

браво

преди 6 години

А ако изобщо не купуват тетрадки ще е още по-леко,така ли!?А бе вие нормални ли сте!!??!!??

fallback