Снимка: Булфото, архив
fallback

Хитовите скъсани дънки, които тийнейджърите носят и се продават масово по моловете, са забранени като част от облеклото, с което учениците прекрачват школския праг. Това става ясно от правилниците на столични училища, показа проверка на "Монитор".

Тежкият грим, късите поли, както и предизвикателните дрехи с дълбоки деколтета също не са препоръчителни.

Сред задълженията на учениците, записани в правилника на 119-о СУ, е "да се явяват в училище в облекло и външен вид, които градят чиста и спретната визия, съответстваща на институцията на положението му на ученик и на добрите нрави".

В столичното 32 СУ пък не позволяват повече от две обици на ушите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Helleborus

преди 6 години

Затова родителите помежду си трябва да водят тези разговори, помежду си могат да организират избор на модели и всичко останало. Семейството е инициатор, директорът не може да е. Не бъдете само спонсори на училищата, а настойници. Абсурд е и униформата да е безплатна, както някой "данъкоплатец" е предложил. Да отгледаш дете е приоритета за едно семейство и е толкова личен ангажимент, колкото и да си купиш бира или геймърски компютър, а за каквото плащаш сам, само това можеш да контролираш.

60

Helleborus

преди 6 години

Униформата трябва да се изисква от училището, но по заповед на родителя. Т.е., ако българският родител узрее за това, ако разбере защо е важно и ако измисли как да стане, задължавайки и детето си да я носи. Училищата не са самостоятелни институции, те стават такива само, когато има избор между доставчици на образователни услуги. Т.е., пак родителят избира, макар друг да е измислил правилата. Когато идеята е на училището, има несъгласни деца и родители и затова се проваля тя.

59

Petya

преди 6 години

T.e. не виждам защо училищата трябва да продават униформи. Просто правилата за униформата се стандартизира и нито едно училище няма да има право да продава такива. Тук (UK) никой не мрънка , с/у униформите и хората не бъркат демокрацията с анархия. Децата си носят униформите с гордост. Само в България някой може да каже, че е против униформите, защото му се гледали крака и гърди.

fallback