Снимка: Reuters
fallback

 31-о СУЧЕМ хлапетата ще се оценяват с човечето „Моливко“

Емотикони вместо шестици и двойки получават учениците от първи и втори клас в столичното 51-о СУ "Елисавета Багряна". Според Закона за предучилищно и училищно образование учениците до трети клас не получават количествени оценки, а само качествени.

Новите правила обаче влизат поетапно и засега промените важат за първокласниците и второкласниците, а от догодина – и за децата в трети клас, пише "Монитор"

Така от тази учебна година всяко училище имаше свободата да разработи своя индивидуална система от символи, с която да замести оценките. В 51-о СУ са се спрели на емотиконите, познати от клавиатурата на телефона и социалните мрежи.

Така еквивалентът на шестицата е широко усмихнато човече,а на петицата – намигащо. Четворката пък е заместена от не чак толкова широко усмихнато човече, а тройката от лице с равно изражение.

Намръщено човече вместо двойка пък получават хлапетата, които не са справили никак добре. Това разказа директорът на 51-о СУ Асен Александров. Той добави, че емотиконите ще се поставят в тетрадките под формата на печати. Очаква се те бъдат доставени в школото следващата седмица, като за всеки учител ще има по пет.

В 31-о СУЧЕМ известно още като Бастилията, оценките за заместени от човечето Моливко, разказа директорката Надежда Николчева.

Вместо "Отличен", учениците получават зелено моливче с широка усмивка, което означава "Справяш се чудесно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Helleborus

преди 6 години

И колко време ще отнеме на децата да запомнят кое на коя оценка отговаря? Ако идеята е да нямат оценки, би трябвало да въведат само два символа, някоя пчеличка за най-трудолюбивите и нещо за много провинилите си. Или просто телефонен разговор с родителите.

19

Анонимен

преди 6 години

Според учебния план за целия период на основното образование учениците имат общо следните часове по предмети:Математика - 904Физика - 54Биология - 72Химия - 54Музика - 417Из. изкуство - 417Физ. възпитание - 535

18

Анонимен

преди 6 години

Една гьостерица и по ашиците на "реформаторите"! Ако ще отглеждаме телета, нека гоVедата да им измислят как да им пишат оценките! Аз започнах да чета от четиригодишен и до I-во отделение бях изял "Братя Данчови" с кориците! А днес има 4-годишни, които правят чудеса с компютрите си! Емотикони ли?

fallback