Снимка: Reuters
fallback

"По времето на първото правителство на Бойко Борисов в детските градини Министерството на здравеопазването реши от 8 кв.м на дете, да промени наредбата - на 4 кв.м физическа среда. Знаете ли колко е европейският стандарт за свинефермите - 6 квадрата на прасе. И 4 кв.м на дете - нека оттам да тръгнем".

Психологът Христо Монов гостува в "Денят ON AIR", където засегна темата за агресията в училищата, защо я има и как може да се изкорени.

Като пример за явлението, гостът на телевизията даде пример с теория в психологията, която гласи, че агресията е резултат от фрустрацията.

"Нека се запитаме защо нашите деца, ходейки на училище, изпадат в такова състояние, какво им пречи в учебното заведение? Да започнем със средата - у нас няма стандарт за физическата такава", алармира Монов пред Bulgaria ON AIR.

Освен средата, психологът посочи като проблем и делегираните бюджети в учебните заведения, които принуждават директори в големите градове да правят паралелки с 28-30 ученици.

От друга страна, бившият зам.-министър на образованието - Диян Стаматов, също гост на телевизията, отбеляза, че в сферата на образованието се извървяват малки стъпки напред в различни направления, за да няма сериозни сътресения в обществото.

"Какъвто и опит да се направи за промяна, хората не са готови за голяма такава", смята Стаматов.

Проблем със заплащането на учителите има, но зам.-образователният министър посочи като по-важен този, свързан с по-качественото и по-интересно преподаване, като даде пример с използването на различни електронни формати или платформи за преподаване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 34теб били ли са те, че си толкова запознат със системата на пръчката? Децата, които споменаваш правят каквото си искат защото нямат родители, които да им обръщат достатъчно вниманиеЗа какво уважение и учене може да става въпрос при паралелки от 30 деца??!?Респект не се гради със страх от пръчка, а с добра дума и разбиране! По твоята логика трябва да върнем трудовите лагери и диктатурата, за да може да има ред и справеливост!

33

Анонимен

преди 6 години

Само разни психолози, аналитици и други подобни амеби са напълзяли и обясняват глупости. Истината е, че няма респект, няма уважение, а няма респект и уважение щото няма бой. Едно време даскала е с пръчка в час и е рздвал правосъдие и шамари, така се гради респект. А не всяко мамино л*а*й*н*о да прави каквото си поиска и после мама и сметка ще държи на учителя. Ние преди не смеехме да се оплачеме на наще че са ни дърпали за ухото, щото баща ти и той ще те дере. ПФууу - права, тъпотии!

32

Анонимен

преди 6 години

А бе японците като живеят в апартаменти от по 7-8 кв.м. що не са агресивни,а са толкова дисциплинирани ?

fallback