Снимка: архив, Булфото
fallback

Между 500 и 700 лв. излиза подготовката на трима ученици в едно многодетно българско семейство. Въпреки че се правят икономии и се спестяват средства от нови учебници, сумата често е непосилна за родителите на три или повече деца.

В дома на Здравка Грънчарска във Велико Търново подготовката за първия учебен ден вече е започнала, тъй като и тази година трите й дъщери са на училище.

"Голямата е на 18, на 13 втората и малката сега ще навършва седем. Горе-долу идват около 500 лв. за трите. Доста пари са", разказа Здравка пред Bulgaria ON AIR.

С тази сума жената трябва да купи близо 50 тетрадки, нови учебници, помагала, ученически пособия.

Наскоро обаче, семейството правило ремонт и в момента бюджетът е ограничен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

до тоя с пералнята

преди 6 години

До АнонименАбе ти добре ли си ? Пари за пералня имали!! О, какъв лукс! Ти на ръка ли переш? майко мила...

48

Анонимен

преди 6 години

Имам деца на 18 и на 10. София, дето е скъп град. И двете като ги питах какво им трябва ми казаха, че нямат никаква нужда от нищо, освен от тетрадки, защото си ползват нещата от миналата година (а аз ги питах за раници, цветни моливи, спортни екипи, и дори за ТЕЛЕФОНИ, КОМПЮТРИ и ТАБЛЕТИ и т.н.).Хайде стига с простотиите. Тия на снимката имат пари за лаптоп и пералня, ама нямат пари за учебници. Ай сиктир. Оправданието на сел.така. За цигари и ракия пари има, за тетрадки - няма.

47

един друг

преди 6 години

В началото на всяка учебна година ли ще пишете еднотипни статии? Аман вече. Наслушахме се как децата ни ходят голи, боси и без учебници на училище (само по айфон). А дрехите с които са били цяло лято и зимата преди това са изгорени случайно. Хайде измислете нещо ново вече.

fallback