Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Дискриминацията не е работа на едно министерство, нито на едно правителство, и тя не се проявява в учебниците. Нейното решаване е въпрос на много повече системни акции.

Това коментира бившият министър на образованието Тодор Танев в ефира нa Bloomberg TV Bulgaria по повод идеята да се даде възможност за избор между цветни и черно-бели учебници, която предизвика множество негативни реакции. 

В образователната система има далеч по-сериозни проблеми и примери за дискриминация.

"По света отдавна има електронни учебници, а в България това е огромен проблем", посочи той, допълвайки за неизвестните покрай няколкото обществени поръчки за снабдяване на всеки ученик с таблет. България можеше да си позволи, но предложенията не бяха обсъдени", обясни той. 

Вижте повече във видеото на Blooomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

USA

преди 6 години

Тати ще ти купи колело, ама друг път

28

Анонимен

преди 6 години

От всички устройства съм твърдо против телевизорите, ползата е нулева, а облъчване, затъпяване и промиване на мозъци имате на 100%.

27

Анонимен

преди 6 години

Всяко нещо в живота си има своите плюсове и минуси. Няма никаква лъжа за вълните излъчвани от устройствата, затова трябва и да четете, не само да коментирате. Относно плюсовете съм съгласна, аз също работя с електронни устройства и като отида на планина да си отпочина съм като Граф Дракула. Знам че има начин да се предпазиш, като например с оргонит, можете и сами да го направите.

fallback