Архив: Булфото
fallback

От 11 718 750 възможни комбинации беше изтеглен изпитният вариант за държавния зрелостен изпит по български език и литература в 12-и клас за сесията август-септември, на който зрелостниците работят по откъс от поемата "Ралица" на Пенчо Славейков. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Тестът се състои от три модула. Първият модул съдържа 30 затворени въпроса и носи 30 точки на зрелостниците. Вторият е с десет въпроса със свободен отговор, които носят 40 точки, а третият модул - 41-и въпрос, е тема от посочено произведение от изучаван български автор, по която зрелостниците ще пишат есе или интерпретативно съчинение. Този модул носи 30 точки.

След 15.30 часа на интернет страницата на МОН ще бъде публикуван тестът и ключът с верните отговори за матурата по български език и литература от есенната сесия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

до Ужас!

преди 6 години

И за мен! Това е някакво безумие! Нищо чудно, че завършват полуграмотни!

4

Ужас!

преди 6 години

Откъс от "Ралица" на Славейков изтеглиха на ДЗИ (Държавен застрахователен институт) по БЕЛ (права лопата).Това са общоприетите значения на тези двечките.

3

Анонимен

преди 6 години

Как мислите, редно ли е в заглавието да има две от безумните жаргонни съкращения като ДЗИ и БЕЛ, особено като става дума за не какъв да е изпит по български език и литература?! Аз не.

fallback