Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Когато държавният апарат не работи за бизнеса, бизнесът започва да работи сам за себе си. Това каза Наталия Футекова от ERP Academy в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Съвместно с Висшето училище по застраховане и финанси ERP Academy създадоха магистърската програма "Бизнес анализ и ERP решения", която е първата по рода си в България.

Футекова посочи, че компаниите в България са много активни и благодарение на тях се създават нови специалности и се подпомага образованието.

Тя добави още, че има голям недостиг на кадри, а висшето образование невинаги е достатъчно, защото всяка компания има свои изисквания и методология на работа.

"Нормално е, когато компаниите вземат кадри, да ги обучават. Но има и компании, които изцяло създадоха свои академии и съответно започнаха да учат кадрите си от самото начало", каза тя.

Като проблем в държавните университети Футекова посочи нежеланието на по-възрастните преподаватели да следват тенденциите и да обновяват методите си на обучение.

Атрактивни ли са техническите специалности?  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

nerealist

преди 6 години

Бизнесът защо си мисли, че държавата трябва да работи за него?Бизнесът и във висшето образование ли се намеси? Като се има предвид безпардонното и агресивно поведение на бизнеса, не виждам как ще се спогодят с професори и доценти. Едно е да работят съвместно, съвсем друго е да се опитват да се налагат

22

Анонимен

преди 6 години

Нее добре пии една боза

21

Анонимен

преди 6 години

Не сакън дунавско хоро с паганини ви сега мие гот пуснах мезоканала ще си правя ремикс опера електроник

fallback