fallback



Дигитализацията започва да се прокрадва все повече в училищната среда. Редица учебни заведения премахват хартиените дневник и бележник и ги заместват с Интернет базирани такива.

"С дигитализацията, целият образователен процес се улеснява неимоверно много. Но това довежда със себе си и друга важна промяна – смяната на ролята на преподавателя. Тъй като информацията е много по-достъпна до родители и ученици, учителят трябва да се премени по-скоро в образа на ментор, отколкото последна инстанция на истината", отбеляза PR-експертът и преподавател Александър Христов пред Bulgaria ON AIR.

Според блогъра Мария Пеева дигитализирането на учебния процес значително улеснява родителите в това да следят отблизо развитието на децата си.

"Скриването на слаба оценка или отсъствие от час от родителя вече ще е почти невъзможно, тъй като ще имаме директен достъп до online-дневника. Ще можем по-лесно да следим за домашни, списъци с книги или предстоящи екскурзии", посочи тя.

По нейни думи следващата стъпка в дигитализацията би била да се намали значително тежестта на раницата на един първокласник като всички учебници и помагала се пренесат на таблет или друг електронен носител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

Да трябва всеки плаща данъци лицензи и патенти по тоя повод за програмките в евросъюза вижте какво става дават но не на всвки защо защото едни казали ние сме организации попитах какво е това отговора бе само те били господа лицензирани питам аз фирма без лиценз и патент има ли бе какво плащаме в общината данъци или некои са зели да правят каквото си искат дефакто плачат за там де им е мястото аз лиценз и патент и данъци плащам всяка година бре

8

Анонимен

преди 6 години

Всеки ученик да бъде онлайн в клас, да не се пишат отсъствия. Онлайн изпитване, проверка на класа по фейсбук или скайп. Пише си кой е онлайн. Отсъствия за тези, които са оффлайн. Ще се промени ролята на учителя в интернет бот, който може да върши неговата работа. Учител, с главно "У", става Учителя Гугъл, както учителя Дънов.

7

Анонимен

преди 6 години

Много сте назад бе а аз си мислех че отдавна не ходите в училище и нямате учители. Тук в чер.ната държава преди 20 години въведоха компютърното обучение. Седиш си вкъщи включваш компа и приемаш уроците за деня. Когато ги научиш ги изпращаш пак по компютъра до проверяващи инспектори и ако нямаш грешки получаваш добра оценка. Няма училища няма учители няма директори няма чанти учебници и тем подобни щуротии. Да но тук е чер.на държава затова са напред с матреала а вие сте бели затова сте назад!

fallback