Снимка: кадър Bulgaria ON AIR
fallback

Сметната палата отказа да завери годишния финансов отчет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за миналата година, съобщи Bulgaria ON AIR.

Причината - невярна представа за неговото финансово състояние и имущество. Проблеми със заверката на финансовите си отчети висшето учебно заведение има от 2012 година.

От университета уверяват, че ще подобрят финансовата си дисциплина и следващият одит ще бъде одобрен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 6 години

До за СУ Виж Шанхайската Класация на университетите за 2017г. - Физическия факултет - Физика е преди Свободния университет в Берлин , Университета Щутгард и др.. на 301-350 място

5

vlady

преди 6 години

В СУ преподава изтъкнатия икономист проф. Ал. Томов, създал две фундаментални икономически теории - теория за ширпотребата и социалдемократически икономически модел и приложил ги успешно в Кремиковци и ЦСКА. Редно е да се прилагат неговите разработки, най-добре е той да управлява лично финансите на университета.

4

ул. княз Борис

преди 6 години

Хотелът св Теорги в София на ул. Княз Борис близо до бул Патриарх Евтимий е построен на дарено място с къща на Славянския факултет на СУ. Какво направи университета. Започна строене на хотела в най- бедните години за СУ и по време на стачки за пари. Сега чий е този хотел....Много ненаситници има за съжаление в този СУ.

fallback