Снимка: Булфото, архив
fallback

Академичния съвет на УНСС реши, че няма да анулира провелия се изпит по геоикономика от 9 юни, на който професорката Соня Докова писа 3 и 4 за бели листове на второкурсници в Университета за национално и световно стопанство.

Oще по темата

Няма основания за анулиране, тъй като никой от студентите не е подал оплакване, обясни ректорът проф. Статев. Иначе бе категоричен, че действията на доскорошната му колежка са "лоша практика".

След като потърпевшият студент Кезим Медев разказа за случая в социалните мрежи и по медиите, във вторник проф. Докова сама обяви, че напуска вуза.

Кезим не е присъствал на лекции и упражнения, има повече от 3 отсъствия и според правилника на УНСС не е имал право да се яви на изпит, обясни още проф. Статев на нарочна пресконференция вчера. Студентът също отнесе наказание - последно предупреждение за отстраняване, защото уронил авторитета на универститета, като раздул случая, вместо първо да се обърне към ръководството.

Той казал, че съжалява за неетичната си постъпка, което наклонило ръководството да сложат предупреждение за отстраняване от УНСС, а не директно отстраняване, разказа ректорът. Професорката също изразила съжаление за нарушения авторитет на университета. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Не го е срам!

преди 6 години

Ама само какъв лош студент, да показва корупцията в родното образование, не го е срам!!!Там са завършили всички родни политици, мутри и фолкпевици! ТОВА Е ПРЕСТИЖ! А реакцията на този измислен ВУЗ, си е доста типична за гореспоменатите.

50

Пълен шаш!

преди 6 години

Нямало да анулират изпит, защото студентите БЕЗ НИКАКВИ ЗНАНИЯ, ПОЛУЧИЛИ ОЦЕНКИ (3) и (4) за ПРАЗНИ ЛИСТОВЕ не се били оплакали!Каква точно е държавната субсидия, давана на УНСС? Това са пари от нашия джоб на данъкоплатци и на нас не ни е все едно дали някой там подарява оценки на хора, които нямат знания!Студентът Кезим Медев има ли знания или няма? Той се е борил за ВИСОК УСПЕХ, едва ли е отишъл на изпит неподготвен! Знанията ли са важни или това, че е отсъствал няколко пъти?

49

Анонимен

преди 6 години

"Няма основания за анулиране, тъй като никой от студентите не е подал оплакване, обясни ректорът проф. Статев."Значи утре като застрелят Х пред полицейското управление, разследване и процес няма да се проведат и виновният няма да се накаже, защото "никой не е подал оплакване"!О, свещена простота /в случая - простотия/!Това не е ВУЗ!Това е клоака!

fallback