Снимка: bgonair.bg
fallback

Тъга и усмивки в първия ден, в който седмокласниците могат да видят резултатите от проверените си матури. Изпитните работи по литература учениците от София могат да видят в 22-о училище, а тези по математика - в 18-о. Задължително обаче е децата да бъдат придружени от родител.

Цветелина споделя, че е изненадана от по-слабия от очаквания резултат на матурата по български език и литература. А причината – грешките при втория модул от изпита - преразказ на част от "Войната на таралежите" на Братя Мормареви.

"Не съм много доволна за преразказа. Доста са смъкнали оценката. Не знам защо толкова ниски резултати са дали", коментира Цветелина пред Bulgaria ON AIR.

Според бащата на Цветелина Станислав Георгиев проблемът е в субективното оценяване.

"Където може да се спори, е преразказът и там са субективните оценявания. Две учителки дават повече точки. Но явно проверяващите са дали по-малко. И да подадеш контестации, никой няма да ти отговори. И си загубен", каза бащата.

Винаги има недоволни от оценките. Но преразказът не е труден, ако си добре подготвен, обясниха от комисията по проверка на изпитните работи.

"Единственото, което може да ги затрудни, е полупряката реч в първия абзац, оттам нататък няма движения във времето. Текстът върви логично", обясни Николай Иванов, учител по БЕЛ и член на комисията.

До 8 юни включително учениците могат да разгледат писмените си работи. Проверката обаче не може да повлияе на оценката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

Бай Пенчо, дребнаво човече си. Човек като пише бързо, така става.Ти като кълвеш с един пръст на клавиатурата, може да го напишеш по-вярно, но да няма смисъл.

7

Анонимен

преди 6 години

БЕЗСМИСЛЕНО Е ТВОЕТО СЪЩЕСТВУВАНЕ.

6

666

преди 6 години

Едва сега ли уважаеми родители разбрахте каква недомислица е новия образователен закон.Честно казано ,нищо образователно няма в него ,дори узаконява липсата на образование в училищата, но Вие обикновено обвинявате за това учителите.За съжаление Вашата реакция трябваше да подкрепи учителското съсловие,когато се бунтуваше срещу проектите на закона и свързаните с него наредби.Сега въпросите Ви са след дъжд качулка.И децата Ви и учителите сме обречени....

fallback