Снимка: архив, Булфото
fallback

Всички учители ще получат по 15% увеличение на заплатите тази есен, съобщи финансовият министър Владислав Горанов.

"Ръстът ще е еднакъв за всички, тъй като все още не е разработен механизъм как той да бъде обвързан с резултатите от работата им", поясни той пред bTV.

Следващите увеличения обаче ще се дават по ясни критерии за свършена работа.

Ангажиментът на управляващите е до края на четиригодишния мандат учителските заплати да се удвоят, заключи финансист №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

До Анонимен

преди 6 години

но не работиш като учителя с 30 души едновременно, както е в час, не предаваш различниуроци всеки ден, не изпитваш всеки ден, не проверяваш писмени работи.Българите ни-кога няма да могат да оценят жестоко трудната учителска професия, нямат просто акълза това, ти да не искаш учителя да взема голяма заплата, а това е човека който правитвоето дете човек, значи да си против детето си, що за хора са част от българите ?

21

Анонимен

преди 6 години

Горанов да помисли за увеличение на всички заплати, а не само на учителите. Съгласен съм, че техните заплати не са високи, но аз работя в социално заведение, като социален работник. С висше образовие съм, имам 15 години трудов стаж и съм с основна заплата 545 лева. Работя плътно 8 часа на ден с възрастни хора, имам 25 дена отпуска, ще се пенсионирам без привилегии по сегашния закон на 65 години. Дали и учителите работят като мен на същото основание?

20

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 20 А да са се явявали на конкурс за депутати!?

fallback