Снимка: Bulgaria ON AIR

Поредният сблъсък в училище, завършил с фатален край за едно от децата, направи друго обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост.

Още по темата

Трагедията стана в село Славяново, където след сбиване в час по биология 14-годишният Радослав Димитров загуби живота си. Детето бе ударено от свой братовчед.

"Този инцидент става в третия час по биология в 10:05 часа. Всички колеги са реагирали много бързо и адекватно, за съжаление не успяхме да спасим момчето", разказва  директорът на Основно училище "Христо Ботев" Лили Манолова, която изрази и съболезнования към родителите на Радослав.

Манолова бе категорична, че и двете деца не са конфликтни, нямат прояви на насилие.

"Просто се е случило спречкване между тях и едното дете е припаднало", допълни директорът.

Тя каза също, че днес психолози ще работят с децата, а след това от учебното заведение ще чакат решението на следствието.

"Те са обикновени деца, всеки ден може да се спречкат за нещо, но чак такива лоши прояви не е имало", подчерта Лили Манолова.

Затова пък родителите на 14-годишния Радо, бяха категорични пред Bulgaria ON AIR, че синът им е бил тормозен от същия ученик още от първи клас.

"Защо учителите лъжат? 10 години работих в ОУ "Христо Ботев" като охрана и напуснах, защото там са лъжци!" - твърди разгневен бащата на Радо.

Родителите казаха също, че няколко пъти са се оплакали в учебното заведение, че синът им е тормозен, но съответни мерки не са били предприети.

"Детето ми е подлагано на системен тормоз от същото момче, не от други ученици. Той се държи агресивно и с другите деца, не само с моя син", разказа майката на Радо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase