Снимка: Facebook
fallback

Български ученици спечелиха четири медала от Международната Менделеева олимпиада по химия, състояла се от 23 до 30 април в Астана, Казахстан, съобщиха от МОН.

На олимпиадата Петър Христов от Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" е завоювал сребърен медал.

С бронзови медали са Кръстьо Драгинов от Природо-математическата гимназия "Яне Сандански" в Гоце Делчев, както и Кристина Костадинова и Весела Механджиева от Националната природо-математическа гимназия "Академик Любомир Чакалов" в София.

И четиримата медалисти от българския отбор са първенци в Националната олимпиада по химия и опазване на околната среда, като са представили успешно страната ни в 51-вото издание на Менделеевата олимпиада.

Ръководители на отбора са преподавателите от Факултета по химия и фармация на Софийския университет "Св. Климент Охридски" доц. д-р Христо Чанев и главен асистент д-р Даниела Цекова, информира БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

корнелия

преди 6 години

сега ще им дадат по една грамота, а ако бяха спортисти щяха да им дадат по 50000 леваза представянето на олимпиадата, ума в България и пет пари не струва, това са бъдещите емигранти.

13

Анонимен

преди 7 години

В Германия никой не му пука за олимпиади защото инженерство , математика , физика , информатика приемат всеки да се пробва .. те сами си отпадат няма нужда от олимпиади ..

12

Анонимен

преди 7 години

Само в Русия и бившия СССР , България се вързват на олимпиадите.. Заобиколен и лесен начин да влезнеш в университет.. В Русия държавната поръчка в 10-15 добри университета е малка , освен и това и фактора - военна служба..

fallback