Кадър: Нова тв
fallback

Четвъртокласничката Гергана от Ямбол, която бе тормозена от свои съученици в ОУ "Христо Смирненски", се премести в друго основно училище в града, съобщи майка й Мария Желязкова.

Oще по темата

Гергана е приела предложението на деца от ОУ "Димчо Дебелянов" и от днес е при новите си съученици, които се обещали, че ще я пазят от всякакво насилие, пише БТА.

Случаят на насилие в ОУ "Христо Смирненски" предизвика широк обществен отзвук. Припомняме, че на заснето видео се вижда как деца с маски бият шамари на момичето. Класната на учениците определи случилото се като "игра" и "волност".

Началникът на Регионалния инспекторат по образование назначи комисия за разследване на инцидента, както и на работата на директора на училището Димитър Бояджиев, който междувременно подаде оставка.

По този случай се самосезира и Районната прокуратура в Ямбол, която също е разпоредила проверка.

Тя трябва да установи причините и обстоятелствата за побоя над четвъртокласничката, на други случаи на проявено насилие в учебното заведение, както и ролята на учителите и на директора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

къде са родителите, къде дреме бащата на тормозеното дете- няколко шамара щяха да свършат чудесна работа- МАЛКО ОПИТ- ШАМРИТЕ МОЖЕ И ПРЕВАНТИВНО- ТОГАВА ВЪРШАТ НАЙ ДОБРА РАБОТА. НЕ МОЖЕ ДО ВСЯКО ДЕТЕ ДА ИМА УЧИТЕЛ И КАКТО Я ПРАЩАТЕ ДА ПРОДАВА КАРТОФИ ДАСКАЛКАТА КОЙ ЩЕ ВЛЕЗЕ ДА УЧИ ДЕЦАТА. НЕ ХВЪРЛЯЙТЕ ВИНАТА НА ИНСТИТУЦИИТЕ, А БАНДИТЧЕТАТА ДА СЕ ОВЪРШЕЯТ В СЕМЕЙСТВОТО- ПОВЯРВАЙТЕ ИМА РЕЗУЛТАТА МЪЛЧИШ И УДРЯШ ТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО. ЩЕ ВИ БЪДАТ БЛАГОДАРНИ ДУМИТЕ МОГАТ ДА УБИЯТ- УМЕРЕНИЯТ БОЙ ДА ПРЕНАРЕДИ

12

Анонимен

преди 7 години

Учителката да отива да продава картофиЩом учи децата да играят на престъпници и позволява да бият момиченцата в класа й- вън.И без това няма учители, поне да са живи децата.Няма полза от тази мър.ла

11

Краси

преди 7 години

Трябвало е ***-биячи да махнат!!!

fallback