Снимка: Кадър Нова тв

Напрежение и скандал между учителка и ученик във видео, публикувано в интернет, предизвика бурни и противоположни реакции.

Мястото е русенското училище "Йордан Йовков” и случката се развива в час по български език и литература на седми клас.
 
Видеото започва от определен момент, в който учителката гони от час ученик и го избутва през вратата, като замахва с крак. Според ученика - Николай, тя го е нападнала и ритнала без причина.
 
"Бяхме в час и аз исках химикал. Госпожата дойде и започна да ми хвърля раницата и да скубе другите за косите и да бие шамари. После ме хвана и блъсна”, разказа Николай пред Нова телевизия.
 
Според учителката обаче той се е държал безобразно и е нарушавал дисциплината в час. По думите на жената, тя не го е ритала, а просто замахнала с крак.
 
"Аз по никакъв начин не съм го ритала, просто той си е проблемен ученик, има проблем с дисциплината. Търпях го много пъти, той мяука, той прави всичко възможно да провали часа ми, всички го знаят”, каза Антония Бодурова, учител по български език.

 Според учителката Николай използвал и телефона си в час, както и ученикът, заснел клипа и отрича да е удряла някого наистина.
 
"Имам си тоя навик така да правя, нито съм го ударила, нито има нещо. Винаги така замахвам”, заяви учителката.
 
Веднага след случая заваляха обвинения срещу учителката. Тя е в училището отскоро. Директорът вече е поискал от нея писмени обяснения.
 
"Тя само замества и ще търсим друг заместник”, заяви Илия Костов, директор на СОУ "Йордан Йовков”, Русе.
 
Родителите на Николай няма да съдят учителката. А регионалният инспекторат по образование е уведомен за случая и започва проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase