Снимка: Булфото, архив
fallback

Агресията, наред с хроничното недофинасиране са най-големите проблеми в образователна системата, смятат от синдикат "Образование".

Oще по темата

След трагичния инцидент в 52-ро училище в София, при който 11-годишно дете почина след сбиване със съученик, от синдиката алармират, че нямат никакви лостове за противодействие на агресията.

В режима на финансова рецесия на образователните институции в следствие на делегираните бюджети, медицинско лице се полага на училищата с минимален брой 800 ученици, което лишава над 70% от съществуващите училища от цял щат за медик, посочват от "Образование".

Според учителите, ако образованието стане финансов приоритет във всяко училище ще има пари и за лекар, и за квалифицирана професионална охрана в коридорите.

От синдиката настояват да се забрани със закон учителят да изпълнява охранителни и отбранителни дейности, които да бъдат в правомощията на специализирани институции.

Освен това преподавателите призовават родителите  да поемат отговорността си и да възпитават децата си, а не да гледат на учителите като на детегледачи.

Настояваме да се вменят задължения на българския родител със съответна, адекватна и ефективна санкция при неспазването им, пишат още от синдиката. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Juturt

преди 7 години

Deca niama, uchilistata zatvariat. Jurnalistite ne rajdat deca. Taz bulka ni dete, ni kote.

31

Анонимен

преди 7 години

За да спре агресията,трябва да спре показването на агресивни хора по телевизията.И първо да се почне с Борисов

30

Анонимен

преди 7 години

Докато не се премахне делегирания бюджет едва ли нещо ще се промени.Децата са наясно, че носят пари на училищата,че каквото и да направят, вероятността да бъдат наказани е почти нулева....Това е една система, според която човешкия живот явно няма значение. Интересно дали малкия убиец/било то и по непредпазливост/ще бъде отстранен от училище....

fallback