Снимка: архив Булфото
fallback

Неочакваната ваканция за част от учениците в страната се удължава още заради грипа.

В момента всички ученици не са на училище до 9 януари заради разрастващата се епидемия. Решението за това бе взето от Министерството на образованието. В някои области обаче решиха да удължат почивката на децата и след този срок.

В община Благоевград например грипната ваканция се удължава до 11 януари включително. Причината е обявената днес грипна епидемия там.

Oще по темата

Шефът на Районната здравна инспекция Ивайло Златанов е изпратил писмо до директорите на училищата, с което ги уведомява за промяната, пише "Фокус". Учениците трябва да са в клас на 12 януари, а учебното съдържание ще бъде преструктурирано от учителите, става ясно от писмото.

В Монтана ваканцията се удължава до 12 януари включително. Заповед за това е издала директорката на Регионалната здравна инспекция в Монтана Елена Борисова.

Причина за второто удължаване на ваканцията в общината е големият брой заболели от грип и остри респираторни заболявания в региона - 624 на 10 000 души.

Удължава се ваканцията на учениците и в Пернишка област. Девети и десети януари са обявени за неучебни дни в района, съобщи пресцентърът на областната администрация, цитиран от БТА.

Решението е взето след проведени разговори с Регионално управление на образованието и Регионалната здравна инспекция заради утежнената зимна обстановка.

До края на деня кметовете на общините в областта ще издадат заповеди за удължаване на ваканцията.

Още почивка на учениците дават и в област Стара Загора. Там децата трябва д абъдат на училище на 11 януари.

Причината и тук е високата заболеваемост от грип, която вече стига епидемични стойности, съобщиха областните здравни власти.

За да се прекъсне епидемичната верига в условията на грипна епидемия и неблагоприятни климатични условия с очаквани много ниски температури, РЗИ - Стара Загора предложи на Регионално управление на образованието да се удължи ваканцията на учениците до 10 януари 2017 г. включително, се казва в съобщението до медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Грамотен

преди 7 години

гербист-столичан личи си, че сам си си преструктурирал учебния материал :)

5

гербист-столичан

преди 7 години

Да се преструктурира учебния матриал и да се намалят разходите на държавата по образуванието на детитата. Разходите зимно време за образувание са големи, и транспорт, и утопление, затова нека да се продължи ваканцията за да пестим в това време на криза.

4

Анонимен

преди 7 години

Като студентите ще се явят на контролни в края на януари и който не е чел, остава за септември и повтаря.

fallback