Снимка: Булфото, архив
fallback

Коледната ваканция за учениците продължава до 4 януари 2017 година, както е посочено в заповедта на министъра на образованието и науката.

Oще по темата

Това напомниха от просветното ведомство, след като синдикати поискаха 5 и 6 януари също да са неучебни дни заради бързо увеличаващия се брой на болните от остри респираторни заболявания, предимно деца и ученици, както и заради опасността от "неовладян брой ученически отсъствия".

Грипна ваканция се обявява след задължително предписание от Регионалната здравна инспекция в съответния град, според размера на епидемията и ако отсъстват от училище над 30 % от учениците, поясниха от министерството.

Заповедта се връчва на директорите на училищата, в които се налага обявяване на учебни дни за неучебни.

Затова не е необходимо допълнително разпореждане от МОН. За наваксване на материала пък се извършва преструктуриране на учебното съдържание.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Георги

преди 7 години

Как може да отменяте ваканцията като има толкова болни? Аз лично преди една седмица бях на лекар и беше пълно с болни деца. И защо въобще казват, че ще удължат ваканцията като след два дни я отменят?😠😠😠

6

Безпартиен

преди 7 години

Каква е тая зимна само до 3-ти. Нашата си беше до 14-и януари всяка година. Точно заради тежките зими. Тази зима си е студена. Дори икономически е по изгодно децата да си почиват по домовете.

5

Анонимен

преди 7 години

В болниците е лудница. Днес чакахме 3 часа. Болните са основно деца. Абе тези управляващи са ***-5 и 6 на училище. Тъкмо, който не се е разболял да се разболее. Ако изпуснат тези два дни и ще забравят азбуката.

fallback