Снимка: Булфото, архив
fallback

Дните 5 и 6 януари 2017 г. да бъдат неучебни за всички български училищни и извънучилищни институции. Учебните занятия да започнат на 9 януари 2017 г., но при внимателна диагностика от Министерството на здравеопазването. Това предлагат от Синдиката "Образование" към КТ "Подкрепа" на Министерството на образованието и науката.

Oще по темата

Предложението на синдиката е заради бързо увеличаващия се брой на болните от остри респираторни заболявания, предимно деца и ученици, както и заради опасността от "неовладян брой ученически отсъствия".

Сред мотивите за неучебни дни е и големият брой на отсъстващи учители и персонал в училищата, за които директорите не могат да намерят заместници, както и за запазване на здравето на ученици, учители и помощен персонал, които не са заболели.

Коледната ваканция за училищата от цялата страна започна на 24 декември, като учениците трябва да са в класните стаи на 5 януари 2017 г. Какво обаче ще реши МОН? Тепърва ще стане ясно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Мен

преди 7 години

Тази мрънла от частната фирма защо не е учила? И имайте предвид, че училището не е детска градина - децата/учениците са там, за да УЧАТ , а не за да Ви ги отглеждат. Наемете си бавачка. И както всеки един човек може да Ви отправи забележка, така и учителите имат това право.

27

Рая

преди 7 години

До АнонимнаМале толкова неуважително се изказвате към учителите.Боже какви деца възпитавате?От такива родители идват проблемните деца в училище.Те нямат респект към учителя.Че как да имат като виждат в къщи как се говори за него.Сегашното поколение няма нищо общо с това преди 20години.Сега децата са оставени на самотек,родителите все нямат време за тях. Расте едно нагло и невъзпитано поколение,което учителите не са магьосници за да възпитат и обучат,колкото и да се стараят.Много жалко АНОНИМНА

26

Дани

преди 7 години

До Анонимен, моля Ви, ако не сте учители, не се изказвайте неподготвени! Едно време имаше закони и респект, а сега само си длъжен - за всичко и на всеки!

fallback