Снимка: Булфото, архив
fallback

Програмата на просветното министерство, с която ученици от ромски произход ще получават стипендии при успех от едва 3,50, ще нагнети напрежение не само вътре в ромската общност, но и в цялото българско общество. Това пишат от партия "Евророма" в писмо до просветния министър Меглена Кунева.

Oще по темата

От партията питат още защо българските ученици от социално слабите семейства трябва бъдат разделяни и "мотивирани" според етническия им произход.

От "Евророма" отбелязват, че отговарящите на изискванията за стипендия ученици са много над 6000, а не 600 в цялата страна, както твърдеше министърът на образованието Меглена Кунева.

"Обикновено, когато предприемете такива кардинални действия, министър-председателят Бойко Борисов публично взима мерки в противоположната посока. Да разбираме ли, че въпросните Ви действия са с негова благословия?", питат хората на Цветелин Кънчев, които предполагат, че целта в крайна сметка е да се премести вниманието на обществото от бежанците към ромите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

кръстоносец

преди 7 години

ЕхооооЗа пореден път се създава етническо напрежение с цел.МИГРАНТИ.... СЕТА....ИЗБОРИ...Отклоняват вниманието за пореден път и вие пак се хващате????Е, стига де!

55

Какво

преди 7 години

Какво е участието на ромските родители в изграждането на материалната среда за образоване на децата им? Като процент съотношение трудещи се и плащащи данъци българи и съответно такива роми? Тези хубави класни стаи, обзаведените компютри кабинети, за тях какво са допринесли ромските родители с по 4-5-6 деца?

54

мама

преди 7 години

Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, ... Закон за защита от дискриманацията

fallback