Снимка: Монитор
fallback

74-годишният Павел Кипров от симитлийското село Черниче съобщи, че обявява гладна стачка.

Мотивите му, за да предприеме тази крайна мярка, е незинтересоваността на всички държавни институции, които вече 16 години игнорирали неговата честна дума и не вярвали, че в началото на 80-те години пророчицата Ванга е споделила само на него къде е истинският гроб на Левски в София: "Левски е погребан не там, където сочи Хайтов", сазала му тя.

Левски е в черквата "Свети Никола" срещу митрополията в центъра на София, споделила пророчицата. После той сънувал, че скелета на Апостола е вдясно от олтара. До тялото му са положени метален кръст, пищова му и нож, пише "Монитор".

"Така че с металотърсач или скенер гроба на Левски лесно може да бъде открит, но 16 години никой не ме взима насериозно. Така че реших да обявя гладна стачка и докато не ми насрочат среща с Бойко Борисов, няма да я преустановя. Дори да умра от глад", закани се приближеният /според него/ на пророчицата Павел Кипров.

Кипров става близък с леля Ванга в края на 70-те години чрез чичо си, който тогава бил градинар на Рупите. Според него в началото на 80-те години той я спасил от отравяне.

"Бяха й сложили отрова в храната. Аз й казах да не я докосва и така Ванга остана жива. Спечелих й доверието и затова тя сподели само на мен къде е гробът на Левски. После месеци наред приемаше ядене сготвена само от стринка ми и всеки ден аз я носех с колата от Черниче до Рупите", разказвал през годините Кипров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

dn13

преди 7 години

Какъв ***!

62

Стоян

преди 7 години

Така ще бъде сигурен че няма да бъде отровен.

61

Анонимен

преди 7 години

Един друг твърдеше, че баба ви Ванга е казала да оставят тази работа с търсенето на костите на Левски, защото те били хвърлени във вода сега тоя дрънка, че пък му била казала къде е гроба.Аман от ненормалници!И друго да ви кажа.*** са изхвърлили костите на Левски.По времето когато са ги намерили умира Сталин и ги е било страх, че народа масово ще ходи на поклонение при останките на Левски, а на Сталин, никой няма да обърне внимание.

fallback