Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

Детската градина вече не е просто място за игра, или поне не с традиционните играчки. Малчуганите, поне тези в Бургас, ще прекарват времето си на столчетата в занималните с таблети в ръце.

Днес в бургаското ОДЗ "Звездица-Зорница" официално стартира компютърното обучение за деца от ІV група, които са на шест години. Това е новост не само за Бургас, но и за страната, информира Булфото.

Обучението обхваща общо 2030 деца, в 33 детски заведения и 12 училища.

300 деца от 5 детски градини в Бургас започват пилотното компютърно обучение. То цели използването на технологиите като средство, а не като предмет в образователно-възпитателния процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

МЕРИ

преди 7 години

Проблемът не е в това,че ще ги учат на полезни и интересни неща по съвременен начин в часовете.Проблемът е,че прекарват прекалено много време на таблетите вкъщи и в междучасията.За тия 20 минути дето ще им казват цъкни тук и тук , нищо няма да им стане.

11

От 18-ти век.

преди 7 години

До ТемидаСъвсем от стадото неграмотници си. Пише се надолу, а не надоло.

10

Деси

преди 7 години

Щото вкъщи не висят достатъчно на смартфона или лаптопа. Подозирам, че има скрита уловка в кампанията. По-скоро тайничко възрастните искат да си сверят часовника, срам ги е, че са поизостанали. :)

fallback