Снимка: архив "Булфото"
Десетки училища в страната са заплашени да посрещнат първия учебен ден с ремонти. 
 
Ломската гимназия е едно от 338-те училища, които се ремонтират през цялото лято. В момента все още се извършват ремонтни дейности, информира "Нова телевизия".
 
Предстои фасадата да бъде и боядисана, което означава, че до 15 септември там ремонтите няма да приключат. В това състояние с неприключили ремонти са още 30 училища в цялата страна. От Министерството обаче уверяват, че тези ремонти ще приключат до края на месеца.
 
Когато вали отвън, вали и вътре, показват снимки на ученици от ломската гимназия. Покрива бил пред разпадане и затова се наложило спешен ремонт. Такъв започнал, но в края на месец юли. Подменен бил целият покрив и дограмата, а сега останала фасадата на училището.
 
Гимназията в Лом е архитектурен паметник на културата и задължително трябва да се възстанови в автентичния й вид, което допълнително забавя завършването на ремонта. Затова на 15 септември освен ученици, в училището ще има и строители. 
 
Предвидено е ремонтните дейности да приключат до 25 септември.
 
Освен неприключилите ремонти, училищата търсят и учители. Само за област Монтана незаетите учителски позиции са над 50.
 

Коментари Напиши коментар

6

Един от Северозапада

преди 2 години

Дааааа,дълга и трудна работа, една ваканция не стига. Докато се убедят тези, "горе" да се отпуснат парите, докато се намери правилната фирма, докато се уговорят комисионните, тя, ваканцията мина. Не схванахте ли вече, толкова години, как стават номерата с ремонти и нови строежи, с държавните пари или пари от ЕС? Едно мога да кажа, за кой ли път.Нашите "държавници" са случили на народ. За 25 години го превърнаха от стачкуващ 2 милиона митинг пред парламента, в овчедушно стадо, водено към кланница

5

МО

преди 2 години

Тази година 15 септември ни изненада и завари неподготвени!

4

гестапо

преди 2 години

Приоритет на правителството е образованието да бъде в ариергарда на политиката. Тъпооооооооооооооооооооооо!