Снимка: Reuters
fallback

Софийският университет "Св. Климент Охридски" заема 854-о от 1000 места в класацията за най-добрите образователни институции в света, съобщи Ройтерс.

Списъкът, изготвен от Centre for World University Rankings, се оглавява от Харвардския универститет, следван от Станфордския и Масачузетския технологичен институт.

Първата петица се допълва от британските вузове в Кеймбридж и Оксфорд.

Една позиция преди СУ е 4-тият военен медицински университет в Китай.

Последното място в класацията се заема от Китайския университет за фармация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

ER_Dr

преди 7 години

До аз "Но в Харвард,а и никаде по света/освен соц.лагера/ няма славянска филология.Българите-100% ШИЗОФРЕНИЦИ!Българи-ама славяни!"Факултетът по славянски езици и литература на Харвард е сред от най-добрите в света, а курсът му по руска класическа литература сред най-престижните допълнително избираеми.

23

Ренесанс

преди 7 години

Високи критерии не могат да приложат хора, които не са на високо ниво. Могат примерно да се опитат да се заяждат. И в двата случая препятствията са преодолими, след инвестиране на определено време и усилия. Когато обаче времето е инвестирано в покриването на високи стандарти, тогава се получава и онова, което е смисъла на цялата работа - добрият образователен продукт. Другото си е чист разход + пропуснати ползи за потребителя и търговия с влияние за мишоците в системата.

22

ме

преди 7 години

Освен това, добър университет значи и добри преподаватели и добри учебници и лаборатории и стажове и всичко. Самата среда те кара да се развиваш и да бъдеш по-добър. В СУ винаги има едни групи връзкари и преписвачи, които ти пречат на процеса и ти скапват желанието да учиш. Защото няма как да е справедливо с учене -6, с преписване - 6. И все пак, държа да подчертая, ако от СУ само научните специалности се вземат, класирането ще бъде много по-високо. СУ има добро име в науката.

fallback