Снимка: архив Reuters
fallback

Премиерът Бойко Борисов се разграничи от обещанието на Меглена Кунева за увеличение на учителските заплати с 10%.

Просветният министър го обяви пред 12 000 преподаватели вчера. От трибуната на националния учителски събор Кунева обеща, че от 1 януари 2017 г.  всички учители ще получат 10-проценто увеличение на заплатите си. Тя обяви и че предстои увеличение на парите за квалификация на учителите, както и бонус "класен ръководител".

Oще по темата
"От вас научавам", коментира пред журналисти днес новината Борисов. Той обясни, че подобни обещания са правили министрите от тройната коалиция и даде за пример вътрешния министър при Орешарски Цветлин Йовчев, който обявил увеличение на заплатите на полицаите, но кабинетът на ГЕРБ трябвало да ги изплаща.

"Кунева може би има резерви в министерството и ще го направи от тях", коментира още Борисов обещанието на министъра на образованието за вдигане на учителските заплати.

"С мен и с финансовия министър не е говорено на тази тема", отсече още той.

На припомнянето на репортерите, че Кунева е уверила, че е разговаряла с Владислав Горанов, премиерът отвърна: "Ако е говорила с него, значи всичко е наред".

Борисов изчисли, че за увеличението ще са нужни 250 милиона лева на година. "Аз не знам да ги имаме", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

АTAKICT

преди 7 години

АМИ КУНЕВА Е СЛЕДВАЩИЯ ПРЕМИЕР И ТРЕНИРА ДА ИЗДАВА ЗАПОВЕДИ---ОБЕЩАНО И Е И Е ПОТВЬРДЕНО ОТ--БРЮКСЕЛ

103

Щирлиц

преди 7 години

Лелее,ама и учители ли има в България?!Още?Докога?...Много ще поумнее мат`рялът,ц, ц...

102

От № 85

преди 7 години

До Анонимен - 88Изобщо не лъжа. Работя в град София и тази година бях класен ръководител на четвърти клас. Нямам никакви заеми. Аз съм на 26 години и живея с родителите си, защото не мога да си позволя да се изнеса. Малкото пари, които взимам, аз използвам за закупуването на материали за учениците, защото родителите им не им ги осигуряват. Да не говорим, че ни обиждат всеки ден, хвърлят по нас предмети. Едно от децата ми ме напсува, защото го помолих да си запише домашното, а не да го снима.

fallback