Снимка: архив, Bulphoto

Толщова много слаби оценки по математика означава слаба икоомика в страната ни през следващите години, а това никой не го иска. Така зам.-министърът на образованието Диян Стаматов коментира оценките от външното оценяване и матурите при 4-ти, 7-и и 12-и клас, цитиран от пресцентъра на МОН.

Стаматов призна, че тази година е стигнато дъното и по математика, и по български особено при седми клас. "За сметка на това пък има сравнително добри резултати на матурите по български език в 12-и клас. Има много добри резултати и в четвърти клас", посочи той.

"Имаме една единствена възможност - да се оттласнем от това дъно, защото в момента сме в период, в който влиза в действие новият закон за средното образование. Едновременно с това влизат нови учебни планове и учебни програми, прави се изключително задълбочена промяна в образователната сфера, която дава възможност за пълната промяна на всичко", е заяви заместник-министър Стаматов.

По думите му първият резултат от тази промяна е, че ще се вдигне духът на българския учител. Според Диян Стаматов най-важното в този период е да се повдигне стабилно духът на българския учител, за да получи той своята увереност, че от него зависи абсолютно всичко в хода на самата промяна. Няма кой друг да направи промяната, освен самият учител, е коментирал заместник-министър Диян Стаматов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase