Снимка: МОН
fallback

Всеки ученик с електронен бележник от 2018 г. Това предвижда проектът на образователното министерство за държавен стандарт за информация и документи в учебните заведения.

В виртуалния бележник също както в хартиеният ще се вписват оценките и наказанията на децата. От есента се предвижда вместо графа "Забележки" в дневниците да има графа "Отзиви и информация".

Oще по темата

С електронния бележник ще се въведат и виртуални дневници. Стандартът предвижда и създаването на национална електронна информационна система за предучилищното и училищното образование, която ще се администрира от МОН.

В нея ще се включат сегашните регистри - на институциите в системата на предучилищното и училищното образование и на документите за завършено основно образование, средно образование и придобита степен на професионална квалификация.

Промяната експертите обмислят след писмо на ученик до просветния министър Меглена Кунева, в което момчето пишеше защо в бележника му им а място за забележки, но не и за похвали.

След среща между двамата, шефката на МОН отбеляза, че и е допаднала идеята на малчугана – забележката да се трансформира само в бележка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Шварц Хенделсън

преди 6 години

Кой бе, Кунева ли?! Е то бива *** народ...

7

Смех

преди 7 години

Да внимават сега двойкаджиите...с лаптоп по - боли да те изпердашат през главата. :D

6

Анонимен

преди 7 години

Ами то в някои училища в София, има електронен дневник/бележник от 10 години....

fallback