Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback
Ирина Тенчева лъже! Детето й не е подлагано системно на тормоз. Така отговориха на бившата водеща от училището на сина й Спас пред "България Днес".
 
Тенчева сподели първо в социалните мрежи защо е решила да спре сина си Спас от училище. Телевизионната водеща разказа и пред медиите как детето й е било тормозени от съученици.
 
Според нейните думи, третокласникът й бил жертва на двама свои съученици, които са нови в класа. Хлапетата често сменяли училищата. В началото тормозили момичетата, но след това започнали да се закачат със Спас. Половинката на Иван твърди, че малчуганите са обиждали детето й. Тенчева разказва, че е говорила с директора и класния ръководител на сина си, но така и без резултат.
 
"В началото реших, че става въпрос за т.нар овълчване, израстване - един период, в който човек търси себе си. С подкрепата на родители, на сърцати педагози, се намира правилния път. В случая обаче със сина ми никой не помогна на децата, които са насилници, но които са и жертва на безотговорни родители", каза тя пред
Oще по темата
.
 
На въпрос как синът й е преживял случката, Тенчева каза, че той е мъжко момче и е много устойчив. В началото тормозът продължавал над месец-два преди изобщо момчето да сподели за проблема.
 
"Оказа се, че в това училище нещата не са съвсем наред, заради което аз бях принудена, търсейки друго училище, да моля директора - последните часове да го освобождава, за да може да се работи индивидуално и да се подготви за изпитите за другото училище от догодина. Може би и затова е била тази безотговорност, защото ние предупредихме, че от 4-ти клас синът ми няма да учи там", смята Тенчева.
 
Според директора на учебното заведение, обаче тези думи не отговарят на истината. От училището са категорични, че на детето е било обръщано огромно внимание.
 
"Класният ръководител на конкретното дете е изключително ерудиран, добросъвестен и етичен човек. Той е учител еталон за всяко българско училище. В продължение на три години преподавателят на Спас полага усилия с грижа и обич за обучението му. Подкрепя го по пътя на знанието и намирането на свое достойно място в училищната среда.
 
Родителите на детето са били редовно информирани за работата му тук. Но образованието е процес, в който участват учителите, учениците и техните родители. Обучението не е продукт, за който плащаш и който получаваш на килограм", бе коментарът на школото.
 
Оттам подчертаха, че възпитанието на децата не се гради само в институцията, а и в дома.

"Образованието е труден и деликатен процес. Ние не се отказваме от ролята си на възпитатели и служители в храма на духовността. Нека не забравяме, че образованието и изграждането на личности далеч надхвърля рамките на класната стая. Нашата роля няма смисъл без равноправното участие на родителя, който създава навици и вкусове, насочва и коригира детето си по пътя на себепознанието", допълниха от школото. 

В същото училище се обучават деца и на други известни личности като синът на Валери Божинов и Алисия Валери-младши, както и дъщерята на Азис - Рая.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

анонимна.

преди 8 години

Я си погледни потеклото бе фукло!. Забрави си произхода. Кажи си професията.Като че ли си родила на Рок фелер наследника.Ако не живееше с този....... щеше да си вириш носа на куково лято.Вижте ме ,че се начудете.Я махни пластиките от себе си и стига си плюла.

22

Анонимен

преди 8 години

ами госпожо глезло,запиши си детето в нормално у-ще. хората ти казаха - С ПАРИ НЕ СЕ КУПУВА ! но боже би твоето дете е генийче,а нашите ,нали са простосмъртни...

21

Анонимен

преди 8 години

Склонна съм да вярвам на госпожа Тенчева,защото и моето дете имаше подобен проблем.Идват нови деца в класа и за да се докажат на себе си и околните започвата да тормозят по-свитите деца.Отговорът на всяко училище е същият,който и тя е получила.Тормозът е всекидневие,но най-парадоксалното е ,че от време на време уж се провеждат събития под надслов "Не на тормоза в училище".Всичко е формално,училището и родителите абдикират от проблема,правейки се,че той не съществува.

fallback