Снимка: Информационна агенция "Черно море"

Мартин Илиев се явява на състезания по математика още от 7-годишен. Най-голямото си постижение, сребърен и бронзов медал, завоюва на третия международен турнир "Математика без граници", съобщава информационна агенция "Черно море".

В състезанието участват 2659 третокласници от 25 страни на пет континента.

Мечтата на Мартин е да се занимава с компютри и да измисля нови програми, които да са в помощ на хората. Третокласникът от СОУ "Димчо Дебелянов" споделя, че задачите в международния турнир не са го затруднили, тъй като подготовката в училище му дава стабилна основа.

Любовта му към математиката го подтиква всяка седмица, след часовете, да решава допълнителни задачи с класния си ръководител Снежана Нейчева.

Приема явяването на състезания като отговорност и развлечение. С нетърпение очаква резултатите и от третия кръг на международния турнир "Математика без граници" и се надява да попълни колекцията си от медали със златен такъв.

На 16 април, тази година, му предстои и ново предизвикателство. Той ще се включи в Сингапурско-азиатска училищна олимпиада, която ще се проведе за първи път във Варна.

Вече е започнал подготовка за състезанието, тъй като очаква сериозна конкуренция и от съучениците си в СОУ "Димчо Дебелянов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase