Снимка: архив Булфото
fallback

Ученици започват часовете си с българския химн и клетва за вярност към родината.

Това се случва със сигурност поне в едно българско училище – Четвърто основно "Димитър Петров" в Сливен. За нововъденията разказа директорът на учебното заведение Силвия Аврамова.

Идеята е взаимствана от ямболски учител, обясни Аврамова пред БТА. Вече близо месец децата от първи до четвърти клас започват учебния ден с "Урок по патриотизъм".

Инициативата е на учители от областта и на сливенската организация на ВМРО, които дарили национални трибагреници на всички училища в Сливен. Целта им е повдигане на националния дух и връщане на вярата в родното образование.

Различните класове в училището изпълняват наред с химна и други родолюби песни, като "Знамето ни е трицветно". Децата харесват идеята и я подкрепят, защото смятат, че така показват уважение към своята държава.

Инициаторите се надяват примерът на сливенските деца да бъде последван и в други български общини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Е

преди 8 години

БРАВО!ТОВА СА ИСТИНСКИ УЧИТЕЛИ И ПРЕКРАСЕН ДИРЕКТОР.

26

Анонимен

преди 8 години

Браво на тези учители - будители! Браво на тези чудесни български деца! Това е много добър пример за подражание - нека навсякъде го приемат! Трогнаха ме! България няма да загине, тук ще останат хора!

25

Вяра

преди 8 години

Хубаво..*** чак уважение към държавата..по скоро уважение към страната...нейната природа, фолклора и др...държавата ни не е българска и не е за уважение! Dnes.bg дали правите разлика между двете? Или се мазните на държавата?

fallback