Заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов. Снимка: БТА
fallback

Сега предметът "Психология" се изучава в общия цикъл по философия с 27 часа, а в бъдещите учебни програми се предвижда увеличение. В това увери заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов заради заявеното намерение на учители по психология да внесат днес петиция в МОН.

Преподавателите вече алармираха, че в новите учебни планове е предвидено да отпадне психологията като предмет за изучаване в училищата.

Стаматов отбеляза, че не трябва да се забравя, че в 11-и и в 12-и клас има много свободни часове в задължително избираемата подготовка, където философският цикъл и психологията биха могли да бъдат доста задълбочено изучавани.

"Има около сто часа в тези класове и няма да пострада подготовката. Отнасяме се с внимание към всяко предложение. Ще приемем петицията и ще я дискутираме, и с политическия кабинет и с професионалното ръководство на министерството", заяви и просветният министър Меглена Кунева.

Тя увери, че специалистите по психология трябва да бъдат спокойни, че няма да останат неизползвани техните професионални качества и възможности.

С тези специалисти ще продължим да работим за агресията в училище, посочи още Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Gost

преди 8 години

Искам да попитам боко спря ли корупцията дрънка калъчката интересно ми е едно клоуните и *** докога ще прогресират а маринов нали не ни смяташ за ***

17

Неа

преди 8 години

Може и секса да бъде засегнат . Те практикуват , така че .... Едни Ерос и Танатос да бъдат споменати няма да е лошо . Като цяло основното - да могат да си обяснят своето или чуждо поведение и какво го мотивира е напълно достатъчно .

16

Неа

преди 8 години

Може и транзакционен анализ , но незнам дали ще са узрели за него . Скептична съм . Може би с основание се учи по - късно в университета . Имах предвид простички неща като разчитатена невербално поведение , решаване на конфликти и т.н По близко до тяхната реалност.

fallback