Стойо Вартоломеев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Много неща се промениха в издателския бранш през последните години. Трудно ще бъде на ново издателство, което няма авторски екипи, да се включи в надпреварата. Това коментира управителят на Издателска къща "Хермес“ Стойо Вартоломеев в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Държавните образователни изисквания определят основите на учебните програми. Ако в тях бъдат заложени повече параметри, отколкото може да се усвои в рамките на една учебна година, децата ще бъдат претоварени с учебно съдържание, посочи още той в коментар за критиките на учители, родители и ученици към учебния материал.

Когато в тези държавно образователни изисквания биват заложени такива параметри за типа хартия, печат и тн., няма как учебникът да не бъде тежък и скъп. Министерството на здравеопазването трябва да овладее проблема с начина, по който биват изработвани учебниците, за да видим положителни резултати както в теглото и обема им, така и в цената.

С оглед на новите законодателни инициативи Вартоломеев коментира, че първите учебници за 1 и 5 клас не бива да бъдат издадени още тази година, за да има възможност за преразглеждане на изискванията за учебното съдържание.

Целият разговор чуйте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 8 години

Да вземете да върнете програмите от преди 25 години и да се свършва с простотиите.

fallback