Архив: Булфото
fallback

Родният туризъм отрече твърденията, че ще има увеличаване на цените на нощувките с 50 на сто през идния летен сезон. Информацията за очакваното поскъпване дойде от българското представителство на резервационна система за туроператори.

"Това са спекулации", коментира Светла Атанасова от Българската асоциация на българските туристически агенции пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Oще по темата
В туристическия бизнес не е нормално такова бързо поскъпване, което при всички случаи не се обявява в началото на февруари, защото договорите с цените за предстоящото лято са подписани още през май и юли 2015 г., обясни тя.

"В момента вървят записванията. Възможно е хотели, които не са обвързани с договори и разчитат на гости, да си позволят такъв ръст. Но това в никакъв случай не определя тенденцията на туристическия сезон", добави Атанасова.

Междувременно представителите на бранша увериха, че са запазили цените от миналото лято. Ценовият спектър на хотелите в Слънчев бряг, разположени на първа линия, варира от 60 до 70 евро на ден или почти 500 евро на човек за седмица. Тези, които са във вътрешността на курорта - 30 евро за нощувка.

Градските хотели в Бургас също запазват цените на пакетите. Единична стая може да се резервира от 60 до 90 евро на вечер, а цените на апартаментите започват от 100 евро и стигат 150 евро на вечер. От бранша са категорични, че ще се опитат да задържат нивата. Нарастване с 50% на цените граничат с абсурда, твърдят хотелиери от Бургас.

Има леко завишение на пакетите all inclusive - с 5 до 10 на сто.

От бранша признаха, че може да се очаква леко поскъпване на туристическите услуги, при условие че има повишено търсене от страна на Русия.

В момента туристическият бранш у нас работи за повишаване на качеството на услугите, обясни Атанасова.

По нейна преценка българският туризъм е конкурентен на международния.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Shark

преди 8 години

До 16. Така е, но продажните ни политици дадоха курортите на мутрите, особено тези по черноморието. Разрешиха им да строят тези бетонни блокове и съсипаха плажовете и всичко. Същото се случва и със зимните курорти. Остават някои добри дестинации със СПА и селски туризъм. Ето затова аз също на море в България няма да ида, ако ще да свалят с 50% цените. Да им стоят така празни хотелчетата. При това обслужване и тази храна и фалшив алкохол, не благодаря, нямам излишни пари за хранителни ***

22

Kol

преди 8 години

I bez pari da e, nema da ida na toia brutalen shum ot falshivi grachesti muziki, nema dushove sladka voda, moreto kat e shkembe chorba ...:-):-):-)

21

Патил вече

преди 8 години

Тези цени са без чадъри, шезлонги и без охраняем паркинг. Затова си завишете стойността с още поне 35 лева на ден плюс малко страх за колата. Освен това си предвидете допълнително разходи за разстройство, обриви и медицинско обслужване, но на морски цени. След почивката си предвидете време да си отспите, че главата ще ви е станала тройна от децибели на чалга и дискотеки. А аз ще ида в Гърция или Испания.А аз все пак ще ида да си дам спечелените с труд пари в Гърция

fallback