Кадър: Нова телевизия
fallback

Учебниците, по които учат днешните деца, преливат от неистини…А за написването им държавата дава по 20 милиона лева всяка година.

Ето някои от бисерите:

"Морската вода е солена, защото в нея е разтворено голямо количество готварска сол. Във водата се разтварят редица твърди вещества, течности и газове".

Това пише в учебника "Човекът и природата" за 3-ти клас, съобщава "Нова телевизия".

И още:

"Растенията сами произвеждат храната си. Те се наричат производители. Животните ядат готова храна – растения и други животни. Затова те се наричат потребители".

"Мандатът на българския президент е 4 години", пише в учебника по ”Човек и общество” за 4 клас.

В друг, по литература пък, намираме съждението:

"Всеки акт, който е изключение спрямо традицията и е нарушение спрямо нейната системност според традиционния човек, е лишен от сакралността и свръхсмисъла, които би й придал митът".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Стефан

преди 8 години

До АбсурдиОт това по голяма простотия просто не може да се измисли. То в образованието, които пишат уяебниците са хора както ги наричаше Дянков изкуфяли старчета.

59

Сашко

преди 8 години

В морската вода НАИСТИНА има готварска сол. Съединението NaCl се нарича готварска сол, за да се различава от другите соли.Текстът за изключенията от традицията е от УЧЕБНИК ЗА СТУДЕНТИ по старогръцка литература. Как предлагате да се напише - като за първокласници?Президентът на България бил с мандат 5 години. Не знаех, но и не съм четвъртокласник.Ако авторката на статията не беше написала статията нямаше да разберем, че толкова неща не са и ясни и още щяхме да я смятаме за умна.

58

jj

преди 8 години

До Анонимен 91То проблемът не е в разбирането, а в това, че авторът е забъркал изречение, в което подлогът странно се сменя от "акт" на "сакралността". Необходими са 3-4 прочита дори и на врелите и кипелите в старогръцката литература, за да декомпозират морфологията и връзката на подчинените изречения с главното, за да им проблесне смисъла.

fallback