Снимка: архив Булфото
fallback

Просветното министерство отстъпи частично пред недоволството срещу намерението му да съкрати лятната ваканция на учениците. Ведомството на Тодор Танев обяви преди седмица идеята си за по-дълга учебна година и по-кратки ваканции.

Oще по темата
Това обаче провокира вълна от несъгласие от страна на учители и ученици. В резултат на това министерството частично отстъпи от предложението, съобщи ”Нова телевизия”. Увеличение все пак ще има, но то ще е минимално.

С една седмица повече ще учат първолаците, а с две повече - четвъртокласниците и седмокласниците.

„Надявам се този път нашето предложение да бъде прието от всички”, заяви заместник-министърът Ваня Кастрева. Тя обясни, че за екипа е важно промяната да бъде не само добре обоснована, но и добре приета.

”Нашето желание е наистина образованието на децата да бъде съизмеримо с това на техните европейски връстници”, каза още зам.-министъра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Калина Станкова

преди 8 години

ДЕЦАТА НИ НЕ СА РАЗМЕННА МОНЕТА ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ !!! ТЕ ЗАСЛУЖАВАТ НАЙ-ДОБРОТО !!! НА ДЕЦАТА ИМ СЕ ПОЛАГАТ МНОГО НЕЩА !!! НЕ ИМ ОТНЕМАЙТЕ ОТ ДЕТСТВОТО !!!

9

Didasko от село

преди 8 години

Абе в училището ни не е както преди, я има я нема 30-40 деца, ама било защитено. Персоналът същия. Не виждате ли какво става по света - автобуси, големи средишни училища, пълни класове, добро заплащане, добри резултати. Още много неграмотни ще произвеждаме. Какво е това външно оценяване - директора да диктува /подсказва/- сакън у-щето да не е на последните места.Няма министри с кураж да направят истинска реформа. Слагат едни за самата длъжност, че им е обещано Министерски пост.

8

99

преди 8 години

Големият проблем-да се съкрати ваканцията на учениците!?Много мислене е паднало!Мило и драго ще давам децата ми да учат в чужбина! В която и страна да е няма да има подобни простотии,измисляни непрекъснато от Кастрева и Дамянова!Предлагам да се проведе референдем на тема:"Кой иска да остане да живее в България,ако има възможност да бъде в друга страна?"Дори и бежанците,бягащи от смъртта не желаят да останат тук!?

fallback