Снимка: bTV
fallback

Общ преглед

Оказва се, че храната на децата в училищата далеч не е това, което трябва да бъде. За това алармират родители, които публикуват снимки на безплатен сандвич, от онези, които се раздават на учениците между 1 и 4 клас.

Въпросният сандвич, който би трябвало да бъде здравословен и да съответства на всички изисквания за училищна храна, е по-скоро като изваден от кофата за боклук.

Нещо повече, кашкавалът изглежда мухлясал и нарязан на твърде тънки парчета. Дори няма друго по сандвича - две филии хляб и тънко парченце кашкавал.

Децата също са възмутени от храната, която получават. "То има вкус на пластмаса, как ще го ям?, е коментарът на малчуган пред bTV. Но онези, които нямат пари да си купят по-добра храна, се примиряват с това, което има.

Родителите пък питат каква е себестойността на този сандвич и на каква цена го доставя фирмата, която е спечелила търга за доставка. "С парите от нашите данъци се предлагат тези боклуци на децата!", възмущават се родители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Стоян Петров

преди 7 години

До gtfКакво месо и какъв кашкавал ще ядеш за един - два лева сто грама, бе?!? То в това няма да има нито месо, нито кашкавал, а само имитации - боя, аромат и евтини пълнители!! Аз неотдавна си купих сто грама френско козе сирене от един луксозен магазин, и ми взеха 8 лева!! Ама сиренето беше истинско!!! У нас в България всичко е евтина химия! Вече няма никакви реални храни, освен в суперлуксозните магазини и на суперцени! И то, ако успееш да се докопаш до тях, че бързо свършват!!...

67

Анонимен

преди 7 години

До нали така!До нали така! Някои хора си мислят, че държавата е длъжна да се грижи за тях! То отдавна вече няма държава, а разграден двор!! Всеки си влиза и излиза през границите както си иска. Внася и изнася каквото си иска. В големите вериги като Фантастико, Била, Кауфланд и Лидъл продават ***, при това на доста високи цени! Който иска да яде качествена храна, нека иде на село, да сади, оре, копае, жъне и храни *** от тъмно до тъмно. Тогава ще има екологична храна! Без Е-та и ГМО

66

Филип

преди 7 години

До нали така! Някои хора си мислят, че държавата е длъжна да се грижи за тях! То отдавна вече няма държава, а разграден двор!! Всеки си влиза и излиза през границите както си иска. Внася и изнася каквото си иска. В големите вериги като Фантастико, Била, Кауфланд и Лидъл продават ***, при това на доста високи цени! Който иска да яде качествена храна, нека иде на село, да сади, оре, копае, жъне и храни *** от тъмно до тъмно. Тогава ще има екологична храна! Без Е-та и ГМО

fallback