Снимка: Reuters
fallback

Пловдивски училища забраниха дълбоките деколтета. Това е само едно от указанията, които давали учители на започналите по школата родителски срещи.

За външния вид на младите дами и господа в класните стаи имало изключително точни изисквания, които, ако не бъдели спазени, учениците не се допускали до територията на учебното заведение.

Така само преди ден момче от 7-и клас било върнато от портиера на едно от елитните основни училища в Пловдив само заради това, че детето било облечено в сив, а не в тъмносин дънков панталон, пише "Монитор".

Изискването на школското ръководство било панталоните за момчетата и момичетата да бъдат изчистени и на цвят тъмносини или черни.

Наред с това отгоре децата трябвало да носят още два елемента от училищната униформа, като например тениска в розов цвят за момичетата и син за момчетата с дълъг или къс ръкав, и суичър с емблемата на училището.

За момичетата били позволени обикновена пола, като основно изискване към облеклото било да не се виждат части от бельото или талията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Пенчо

преди 8 години

Аз предлагам да въведат за униформа във всички училища анцуг. Няма по - удобно облекло от анцуга.

69

Кукувица

преди 8 години

Загубен народ са това даскалите, бреееей! Момите без пари всичкото си показват, а те се дърпат.....Тц-ц-ц-ц

68

Анонимен

преди 8 години

Не е нужно да има униформи.Достатъчно е просто учениците /и родителите им/ да имат елементарни представи за приличие, малко вкус и съобразяване на външния вид с обстановката.Учителите не искат униформи. Искат проститутките да се събличат по местата, които са създадени за тази цел.

fallback