Снимка: СРООПН
fallback

Българският ученически отбор по физика спечели пет медала от 46-ата Международна олимпиада по физика, състояла се в Мумбай, Индия. Това съобщи Сдружението на ръководителите на олимпийски отбори по природни науки.

Със сребърни медали от олимпиадата са Константин Карчев от Американския колеж в София и Ангел Шерлетов от Природо-математическата гимназия /ПМГ/ "Никола Обрешков" в Казанлък, с бронзови - Радостин Димитров от ПМГ "Никола Обрешков" в Казанлък, Христоско Чаушев от Софийската математическа гимназии "Паисий Хилендарски" и Бойко Воденичарски от Първа английска гимназия в София.

Олимпиадата се е състояла в два кръга - теоретичен и експериментален, като в нея са участвали 390 ученици от 86 държави.

Ръководители на българския отбор са проф. Мирослав Абрашев и доц. Виктор Иванов от Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 8 години

Успех им желая и занапред на тези ученици!

5

bebok

преди 8 години

Bravo na decata!Dano po byrzo da nameriat Terminal 2 zavinagi.

4

Анонимен

преди 8 години

Това е поредният успех, който доказва интелектуалното превъзходство на българина над всички други народи и раси. Дори "интелигентните" евреи са като *** в сравнение с българите. Единственото което трябва да направим е да изчистим държавата си от ***, които ни дърпат назад!

fallback