Снимка: СРООПН
fallback

Балканската олимпиада по информатика в Русе завърши с пълна доминация на българския отбор, съобщават от Сдружението на ръководителите на олимпийски отбори по природни науки. Нашите ученици спечелиха 8 медала – 2 златни, 2 сребърни и 4 бронзови отличия.

Съитието събра в сериозната надпревара 11 държави от региона (България, Гърция, Кипър, Босна и Херцеговина, Македония, Молдова, Черна гора, Румъния, Сърбия, Турция).

За последните 10 години българските ученици са спечелили 17 златни, 23 сребърни и 17 бронзови медала от участието си в Балканска олимпиада по информатика.

Балканската олимпиада е организирана от МОН, Съюза на математиците в България, Община Русе, Регионален инспекторат по образованието Русе, Русенски университет "Ангел Кънчев“, Математическа гимназия "Баба Тонка“, Русе, и СРООПН.

Подготовката и участието на олимпийските отбори по природни науки в международни състезания и олимпиади се провежда с изключителното партньорство на Фондация "Америка за България“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 8 години

Е, хубава работа! Как се казват и от кои училища са момчетта?Математици и информатици е ясно, че имаме /все още/, но журналисти- отдавна няма.

13

vesko02

преди 8 години

Да не учат по програмите на МОН?

12

Анонимен

преди 8 години

То кадърни и умни хора има много в БГ ама държавата управлявана от мутроолигархията и от чужди агенти предпочита да инвестира не в умните а в ромове! А тази американска фондация.... после щатите прибират мозъците! като не им се дава шанс в БГ

fallback