Снимка: архив Булфото

Министърът на образованието и науката професор Тодор Танев очаква в най-кратък срок да се произведат избори за нов ректор в Стопанската академия в Свищов. 

При посещението си във Велико Търново той съобщи, че е възложил насрочването на Общо събрание, което ще осъществи избора на назначения с негова заповед служебен ректор професор Иван Върбанов.

Още по темата

По думите на професор Танев Общото събрание трябва да се състои до края на изпитната сесия, за да участват в него и студентите, преди да излязат в лятна ваканция, което ще осигури легитимност на ръководния орган на висшето училище.

Професор Танев издаде заповед за назначаване на служебен ректор след постъпили в министерството и в съда сигнали за нелегитимност на Общото събрание, избрало за ректор професор Теодора Димитрова.

В Административния съд във Велико Търново и във Върховния административен съд в София се водят общо седем дела по жалбите за нарушения при формирането на състава и организирането на Общото събрание в Стопанската академия, както и за законосъобразността на министерската заповед за назначаването на служебен ректор.

Според професор Тодор Танев министерството е направило всичко необходимо, за да защити обществения интерес и да гарантира реда в Стопанската академия, и казусът вече е в ръцете на магистратите. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase